Persvrijheid is helaas niet vanzelfsprekend. Wereldwijd worden journalisten bedreigd, soms zelfs gedood. Free Press Unlimited zet zich in voor journalisten in conflictgebieden. Om meer awareness voor deze zorgwekkende situaties te creëren zetten wij voor FPU verschillende activiteiten op.


Free Press on tour

We trapten af met een tour. Op de markten van journalistieke-studentensteden Tilburg en Zwolle schetsten we met acteurs heftige situaties waarin journalisten dikwijls verkeren. Deze awareness campagne werd goed, met open mond, ontvangen. Hiermee bereikten we veel lokale pers (de voorpagina!) en een mooi aantal toeschouwers op de markt.

Free Press Krant

De volgende stap was de Free Press krant. Voor alle stakeholders maken we al een aantal jaar een krant waarin allerlei verhalen van FPU naar voren komen. Van artikelen tot interviews. Van initiatieven die ze steunen tot aan actuele vraagstukken.

Free Press Live

Met als schot op het doel sloten we af met de Free Press Awards. In De Nieuwe Regentes kregen de genomineerden het podium voor een zaal van ongeveer 200 aanwezigen. Drie categorieën, per categorie drie genomineerden, drie winnaars. Dit jaar kregen de verhalen van de genomineerden meer aandacht, meer body. Aan de hand van video's doken we in de verhalen. Beelden spreken meer dan woorden. Bovendien biedt dit veel mooie materiaal voor FPU om te gebruiken in verdere communicatie.