In het najaar van 2019 wisten we een fantastische ruimte te bemachtigen in de voormalige Diamantslijperij van Asscher in het hart van de Amsterdamse Pijp. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling, een prachtig pand voor Reuring in de stad. 


De Diamantfabriek biedt niet alleen ruimte voor ons eigen kantoor, we realiseren er tevens een spectaculaire workshopruimte, De Slijperij. Een faciliteit die perfect aansluit op waar wij sterk in geloven; bijzondere bijeenkomsten op kleine schaal met diepe impact.


Op 1 januari kregen we de sleutel van een volledige casco parel. Geen water, geen stroom, geen trappen, geen muren. Wel gewelfde kolommen, grootse raampartijen, hoge plafonds en heel veel ambitie. Aan ons om de perfecte indeling en afwerking te bedenken en een bereidwillige aannemer te vinden.


Nu, zo’n 10 weken later, wisten we De Slijperij voor lange termijn te verhuren, staat onze verhuizing gepland (29 mei) en brak er een coronacrisis uit die ons aller bevattingsvermogen te boven gaat. Nu de toekomst zo onzeker is, prijzen we ons gelukkig ons te kunnen focussen op dit mooie project. Move-over bouwvakkers, de Reuringmakers hebben tijd en stropen, als altijd, graag de mouwen op!